Nordingrå Konstrunda

Nordingrå Konstrunda 2018

 

Vid Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå kommer Naturfotograferna Agne Säterberg och Tony Rundström att ställa ut naturfotografier under Nordingrå Konstrunda pingsthelgen 2018. Det kommer även att finnas en Loppis och kafé.

Agne Säterberg är född och uppvuxen i de djupa skogarna i Ånge kommun, västra Medelpad. När han i tioårsåldern fick sin första kamera väcktes för första gången hans intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

1986 flyttade Agne till Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar, sedan dess har intresset för foto växt och han har fotograferat kontinuerligt under många år, mest i Nordingrå, Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet med 9 mm per år och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.

Agne arrangerar varje år Fotoexkursioner ut i Världsarvet Höga Kusten där man tittar på bland annat Tordmule, Sillgrissla, Tobisgrissla, Roskarl, Rödbena, Sälar och de fantastiska klapperstensfälten med den röda Rapakivigraniten mm. Det brukar bli ca 200 timmars fotograferande i båt varje år för Agne ute i Världsarvet Höga Kusten. Han har även rest en hel del ute i världen, i bl.a. Nya Guinea, Bolivia, Peru, Ecuador, Sulawesi, java, bali, Borneo, Grönland, Island, Färöarna, Nya Zeeland, Skottland mm.

 

http://destinationhogakusten.com/fotografagne/index.html

Tony Rundström

 

Naturfotograf ifrån Härnösand. Han letar ofta sina motiv runtomkring Härnösand men är inte främmande för att besöka sina fotovänner på olika platser i Norrland eller åka på någon fotoresa. Vid ett par gånger har han varit i Tanzania och fotat savannens djurliv. Han brinner för att fånga naturens vilda fåglar och djur och hans favoritmotiv som han brinner för är ugglorna då det är något mystiskt med dem och lägger gärna mycket tid på att fånga dem på bild.

 

Hemsida: www.tony-rundstrom.se