cykling i världsarvet Höga Kusten

Cykla i höga kusten

 


Svemesterpaket med cykling i världsarvet Höga Kusten,  3,5 dag


Upplev Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och avkopplande sätt från cykelsadeln!

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält. Landskapet är storslaget och påfallande kuperat jämfört med andra områden i Sverige, och därför erbjuder vi cykelpaket med stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda.  Turerna är inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Kombinera cyklingen med att uppleva konst, hantverk, kortare vandringar och toppturer med hänförande utsikter längs vägen. Dagarna avslutas med en god middag med smaker från världsarvet och övernattning i avkopplande, genuin miljö. Måltiderna som serveras lagas med omsorg och är i mesta möjliga mån lokalproducerade. Er packning transporteras mellan era boenden. Kartmaterial ingår.

 

Hur tar man sig hit?

Tåg till Sundsvall eller Härnösand och anslutande buss norrut. Y-buss går hela vägen från Stockholms central längs Norrlandskusten. Avstigning vid Hornöberget vid Höga Kustenbron där paketet startar. Alternativt egen bil till Hornöberget.

 

Dag 1

Ankomst och incheckning på Hotell Höga Kusten vid Hornöberget. Från hotellet har man en makalös utsikt över den vackra Ångermanälven och det mäktiga brospannet. Bron invigdes 1997 och är Sveriges längsta hängbro. Vid hotellet finns flera fina stigar för den promenadsugne. Middag på hotellet.

 

Dag 2

Efter en god frukostbuffé i hotellets rymliga matsal möts ni av värdarna från Lappuddens Friluftscenter som är målet för dagen. Medan packningen går norrut med bil startar ni cykelturen genom världsarvets södra del på småvägar med pittoreska byar nära havet. Ni cyklar genom vackra Norabygden mot kustbandet vid Nordingråhalvön och når till slut Lappuddens Friluftscenter, en gång i tiden en samisk boplats naturskönt belägen på en udde vid den forna havsviken Vågsfjärden i centrala Nordingrå. Total sträcka ca 4 mil.

Här väntar en omsorgsfullt lagad 2- rätters middag, vedeldad bastu vid sjön och övernattning i mysig stuga.

 

Dag 3

Den som gillar stärkande morgondopp har funnit sitt paradis och sjön erbjuder en magisk simtur före frukostbuffén. Med lunch- och fikapaket med er ger ni er av för en dagstur i hjärtat av världsarvet, den storslagna Nordingråhalvön med sina 52 byar och 52 berg och där spåren efter istiden och den ännu pågående landhöjningen finns överallt i landskapet. Ni upptäcker Rotsidans naturreservat med slipade klipphällar och härlig vandringsstig, Bönhamns pittoreska fiskeläge med sina rödmålade sjöbodar, naturstig och mysiga kafé och konstnären Anders Åbergs spektakulära frilufts- och konstmuseum ”Mannaminne”. Den som vill stiga av cykeln och vandra har en rad berg och utsiktspunkter att välja på som Själandsklinten, Omneberget och Stortorget. Väl tillbaka på Lappudden väntar vedeldad bastu, härlig 2-rätters middag och övernattning. Totalsträcka ca 4 mil.

 

Dag 4

Efter frukostbuffén cyklar ni mot Norrfällsviken på Nordingråhalvöns norra spets. Norrfällsviken var tidigare ett traditionellt fiskeläge, men har under senare tid förvandlats till ett semesterparadis med stugor, camping, hotell och fiskrestaurang. Är det varmt finns möjlighet att ta ett dopp på populära ”Storsands havsbad” med vita sanddyner.

Färden fortsätter mot Mjällom, tidigare centrum för tunnbröd- och skotillverkning, och vidare på stig längs Ullångersfjärden mot Salsåker och samhället Ullånger vid E4:an, dit ert bagage transporteras och cyklarna återlämnas. Total sträcka ca 4 mil.

Buss från Ullånger tillbaka till Hornöberget alternativt fortsätta med bussen mot Härnösand/Sundsvall och vidare med tåg. Oavsett färdsätt bär ni med er oförglömliga upplevelser från Höga Kusten!

 

 

 

Paketet inkluderar:

1 natt i dubbelrum på Hotell Höga Kusten inkl. frukostbuffé, 2 nätter i stuga på Lappuddens Friluftscenter 2 st frukostbuffé på Lappudden, 3 st lunch- och fikapaket, 3 st middagar exkl. dryck (1 på Hotell Höga Kusten och 2 på Lappudden), Transport av bagage mellan boendeanläggningarna, cykelutlämning/hämtning, bastu på Lappuddens Friluftscenter.

Paketet kan genomföras mellan maj och september. Minst 2 deltagare.
Lappuddens Friluftscenter

AGMA Forntid & Äventyr AB

 

www.lappudden.se

 

info@destinationhogakusten.com

 

tel. 070-286 43 05 eller 070-625 07 83

 

 

 

Cykla Höga Kusten, cykelpaket med elcykel
cykelleder Höga Kusten
Cykelpaket i Höga Kusten
Lappuddens Friluftscenter Nordingrå, Höga Kusten