Upplevelser

Höga Kustens bästa

Naturupplevelser

 

Upplevelser Höga Kusten 2020

 

Bastu Höga Kusten
Vildmarksbad Höga Kusten

Vildmarksbad och Bastu!

 

Förgyll ditt besök hos oss på Lappudden med ett härligt vedeldat vildmarksbad och bastu nere på udden med utsikt över vackra Vågsfjärden! Snö och regn mitt i vintern eller en ljum sommarkväll- badet är lika härligt alla årstider och i alla väderförhållanden. Under sommarhalvåret tar man lämpligen ett dopp i sjön också.

 

Det passar både stora och små och alla sorters grupper, och är en perfekt avslutning på en tuff vandringsdag, konferens eller lämplig aktivitet i samband med bröllopsfester, svensexor eller möhippor.

 

Så välkommen att njut av en friluftsupplevelse utöver det vanliga!För information och bokning!

AGMA Forntid & Äventyr AB

070-286 43 05

maria@lappudden.se


Sälsafari Höga Kusten
Fågelskådning höga kusten
Fågelskådning Höga Kusten
Fågelsafari i Höga Kusten
sälsafari i Höga Kusten
Båtutflyckter i Höga Kusten

Följ med på en Spännande sälsafari eller fågelskådning ut i Världsarvet Höga Kusten


Boka in er på en fantastisk upplevelse bland sälar och fantastiska fåglar ute i Höga Kustens vackra skärgård. "Det vilda Höga Kusten". Ni kan boka er resa vid Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå eller ringa: 070-625 07 83


För information och bokning!

AGMA Forntid & Äventyr AB

070-286 43 05

maria@lappudden.se

Tips på friluftsturer och sevärdheter i närheten av Lappuddens Friluftscenter

i Nordingrå, Höga Kusten


Under er vistelse på Lappudden  finns massor av fin natur att upptäcka på Nordingråhalvön, inte minst de många naturreservaten. Ett populärt utflyktsmål är Rotsidans naturreservat på södra Nordingråhalvön (ca 15 km från Nordingråvallen) med slipade, vackra klipphällar och en stig som löper ända från byn Fällsvik till fiskeläget Barsta.  Rotsidan är perfekt både för den som gillar lättare vandring eller vill bada, men det gäller att vara försiktig eftersom det nästan alltid är vågor som bryts mot land. Följer man huvudvägen förbi Sörleviken och Fällsvik kommer man till avtagsvägen med en tydlig skylt, och efter ca 2 kilometer kommer man till parkeringsplatsen. I området nedanför parkeringen finns både fina grillplatser och toalett, och området är delvis handikappanpassat. På Rotsidan växer den sällsynta ”strandtraven” som bara finns i Höga Kusten området. Rotsidan är lämplig både som halvdagstur eller som kortare kvällstur.


Andra fina naturreservat är Omneberget ca 5 km från Nordingråvallen mot Mjällom samt Norrfällsvikens naturreservat.  Omneberget är mycket dramatiskt med lodrät sydsida, och här växer en hel del för området sällsynta arter som t.ex. hassel eftersom det är ett s.k. ”sydväxtberg”. Man tar sig upp på toppen antingen via stig från badplatsen vid parkeringen eller från Omne by på bergets baksida. Från toppen har man en mäktig vy över både hav och land och fortsätter man stigen kan man gå runt hela berget, en lämplig, kortare dagstur alternativt halvdagstur.


I Nordingrå finns även många andra fina toppar att bestiga som Dalsberget, Högklinten, Ringkallen och Själandsklinten, och vid havet finns flera pittoreska fiskelägen som Bönhamn och Barsta. I Bönhamn finns mysigt kafé sommartid och en fin naturstig på några kilometer, lämplig kvälls-eller morgontur. Från stigen har man magnifik utsikt över ön Högbonden, Sveriges högsta fyrö, dit man kommer med båt från Barsta eller Bönhamn. Den som vill upptäcka Bottenhavets pärla Ulvön över en dag kan dessutom ta båten från Mjällomslandet som avgår varje förmiddag sommartid.


För den kulturintresserade är det ett måste att besöka friluftsmuseet ”Mannaminne”, konstnären Anders Åbergs livsverk i byn Häggvik endast ca 5 km från Lappudden. Mannaminne är ett eldorado av olika hus och installationer från världens alla hörn, allt med en rejäl portion hantverksskicklighet och kulturella finesser. På Mannaminne finns även kafé och restaurang och sommartid anordnas musikevenemang som t.ex. tradjazzfestival.