Kombipaket

Paketerade turer med vandring, paddling och cykling i Höga Kusten

 

Kombinationspaket med helpension

Vandring, paddling och cykling med elcykel i Höga Kusten 

Elcykel i Höga Kusten
Cykelpaket i Höga Kusten
Cykelpaket i Nordingrå Höga Kusten

VANDRA OCH ELCYKLA I NORDINGRÅ

 

Klimatsmart paket

i hjärtat av världsarvet Höga Kusten

 3 dagar

 

I det här paketet får ni uppleva Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och miljövänligt sätt när ni under tre dagar vandrar och elcyklar på Nordingråhalvön, hjärtat av världsarvet. Ni vandrar och cyklar på egen hand utan guide. Resan hit går utmärkt med bil eller med tåg till exempelvis Kramfors eller Härnösand och därifrån ”Världsarvsbussen” till Nordingrå, en satsning på kollektivtrafik i länet till och från de mest attraktiva orterna och besöksmålen.

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält och den kuperade terrängen krävande jämfört med andra områden i Sverige. Därför erbjuder vi nu cykelpaket med marknadens bästa cyklar, nämligen stabila, laddningsbara elcyklar som du cyklar många mil på utan att behöva ladda.  Turerna är dock inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Båda dagarna avslutas med en god middag och övernattning i avkopplande, genuin miljö. Måltiderna är i första hand lokalproducerade med ekologiska ingredienser. Packning transporteras mellan era boenden. Kartmaterial ingår.

 

 

Dag 1

Paketet startar på natursköna Lappuddens Friluftscenter vid Vågsfjärden i Nordingrå dit ni kommer med eget transportmedel. Incheckning i stuga och start med biltransfer från Lappudden till Hörsång alternativt Eden på Höga Kusten ledens södra del. Lunchpaket medföljer. Ni vandrar på egen hand tillbaka till Lappudden. (2,2 mil alternativt ca 15 km).  Bagaget lämnar ni i stugan på Lappudden.

Oavsett vilken vandring ni väljer vandrar ni hela tiden helt nära havet och passerar storslagna  utsiktspunkter längs leden. Dagen avslutas med tvårättersmiddag (varmrätt, efterrätt samt kaffe), vedeldad bastu och övernattning i mysig stuga.

 

Dag 2

Ni börjar dagen med en traditionell, rejäl frukostbuffé. Den här dagen ägnas åt cykling ca 3 mil i vackra Nordingrå och ni får med er lunchpaket och termos med varm dryck från köket på Lappudden. Ert bagage transporteras till ert nästa boende. Cykelturen går via Häggvik och ett möjligt besök på konstnären Anders Åbergs utemuseum ”Mannaminne” i byn Häggvik, vidare på pittoreska vägar ut mot södra delen av Nordingråhalvön till Rotsidans naturreservat. Cykla genom Sörleviken där tydliga spår av landhöjningen syns längs havsviken och mot berget Ringkallen. Till Rotsidans naturreservat kommer ni genom att cykla en bred skogsväg mellan byarna Barsta och Fällsvik. Naturreservatet är väl skyltat från huvudvägen. Väl framme möter ni de unika klipporna och havets mäktiga brus, en oförglömlig upplevelse.

Ni cyklar åter upp till huvudvägen och fortsätter i riktning Barsta. Besök i fiskelägena Barsta och Bönhamn med sina sevärda gamla kapell och fiskebodar kan varmt rekommenderas. I Bönhamn finns också ett mysigt kafé sommartid i en av sjöbodarna. Därifrån går färden vidare längs den böljande vägen till målet för dagen, Pelle Åbergsgården, en traditionell ångermanländsk gård i byn Björnås där  övernattning i tvåbäddsrum väntar. Här har den lokala konstnärsfamiljen Åberg tidigare tillbringat sina somrar och gården drivs nu som året runt-boende med hållbarhet som ledstjärna.

Middag avnjutes på närliggande restaurang Gårdsbutiken (White Guide) som ligger på kort cykel- och promenadavstånd i byn Själand där du även kan köpa lokalproducerade delikatesser. Middagen inkluderar salladsbuffé, en valfri varmrätt och kaffe.

 

 

Dag 3

Dagen startar med en ekologisk frukostkorg på en av gårdens uteplatser.

Denna dag väntar en kombination av vandring på den lokala Världsarvsleden (totalt ca 10 mil lång) och cykling. Den startar med att cykla en kort bit till Gårdsbutiken och där parkera cyklarna och vandra upp på berget Själandsklinten med kraftig stigning. Möjlighet finns att svalka sig och släcka törsten i källan på vägen upp. Både leden och den fina stugan på toppen sköts av en ideell förening bestående av boende i närheten. Lunchpaket medföljer.

När ni sett er mätta på den vidunderliga utsikten från toppen vandrar ni ner och tar er med cykel via det lokala konstgalleriet Orsta (som har öppet under högsäsong), passerar den vackra Själandssjön och fortsätter cykelturen genom pittoreska byarna Orsta, Tollsätter, Salberg. Möjlighet finns att besöka ljusstöperiet i Ulvik strax före bageriet i Omne. Det mäktiga Omneberget vid byn Omne erbjuder dagens andra topptur med vandring eller ett uppfriskande bad vid Omnesjön. Därefter cyklar du tillbaka genom Bergsåker mot Vallen, besöker Nordingrå kyrka och kyrkoruin vid Vågsfjärden och avslutar turen på Lappuddens friluftcenter.

Där väntar er packning och paketet avslutas.

 


(Minst 2 pers.)

 

Ingår:

 

-Boende 2 nätter i dubbelrum resp. dubbelstuga

-2 st frukost

-2 st lunch- och fikapaket

-2 st middagar

-Transport av bagage mellan boendena

-Transport ut till start för vandring dag 1

-Cykelhyra

-Kartmaterial

 

Tillkommer

-Enkelrums-/enkelstugutillägg 395 kr/person och natt

-Dryck till måltiderna

-Entré till Mannaminne museum
--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Multituren

Paddling, Vandring och Cykling, 3 dagar

 

Dag 1

Ankomst till Lappudden på morgonen där ni checkar in i er stuga. Första dagen väntar havskajakpaddling i sjön Vågsfjärden vid Lappudden. Lunchpaket medföljer. Ni paddlar därifrån på egen hand ut i Vågsjärden och gör en dagstur anpassad till vädret samt er kondition och paddlingsvana. Ni återvänder sedan till Lappuddens Friluftscenter där en varm bastu och god middag väntar.

 

Dag 2

Frukostbuffé. Denna dag tar ni istället på er vandringskängorna för att ge er ut på vackra stigar och beskåda världsarvet från betagande utsiktsberg. Biltransfer till Hörsångs camping eller Eden på Höga Kustenledens södra del där ni startar er vandringsdag (2,2 alternativt ca 15 km. Lunchpaket medföljer. Möjlighet att gå upp på berget och avstickaren ”Rödklitten”, ett sydväxtberg med en fornborg från järnåldern och med vidunderlig utsikt över havet. Väl framme vid Lappudden väntar en välförtjänt 2-rätters middag, bastu och övernattning.

 

Dag 3.

Frukostbuffé i Lappuddens storstuga. Denna dag kommer ni att tillbringa på elcykel i Nordingrås vackra och kuperade landskap på slingrande vägar helt nära havet. Olika turförslag kommer att presenteras för er och ni väljer det som passar er bäst utifrån era förutsättningar. Under turen har ni möjlighet att besöka ”Nordingrå-klassiker” som Rotsidans naturreservat, fiskeläget Bönhamn och konstnären Anders Åbergs anläggning ”Mannaminne”. Lunchpaket medföljer. På eftermiddagen återvänder ni till Lappudden och den tredje dagen avslutas med en 2-rätters middag i Lappuddens storstuga och bastu om så önskas.

 

Dag 4.

Frukostbuffé och avfärd.

 

I paketet ingår kajakhyra en dag inkl. flytväst, paddlar och kapell, cykelhyra en dag, tre övernattningar i stuga på Lappudden, 3 st lunchpaket, 3 st 2-rättersmiddagar, 3 st frukostbuffé samt transporter av kajaker och utrustning samt biltransfer till leden, bastu alla kvällar.

Sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

 

 


 

Turen kan genomföras 15 maj- 30 september i mån av plats.

 

 

 

________________________________________________________________________________________

 

Nordingråtrampet, 1 dag

Cykling i världsarvet Höga Kusten

 

 

Perfekt paket för er som i lugn och ro vill upptäcka fantastiska Nordingrå från cykelsadeln utan att stressa!

Paket med cykling ca 4 mil i natursköna Nordingrå en dag samt måltider och övernattning på Lappuddens friluftscenter i vackra Nordingrå.

 

I paketet ingår: Cykelhyra 1 dag, kartor, lunch- och fikapaket, bastu, 2-rätters middag, övernattning i stuga, frukostbuffé dag 2. Sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej: Dagsryggsäck vid cykling.

 

Dag 1. (Ca: 4 mil)

Ankomst till Lappudden ca 9.00 eller enligt överenskommelse med AGMA Forntid & Äventyr. Efter inkvartering i stuga och en kort genomgång av rutten hämtat ni ut cyklar, kartor och lunchpaket och cyklar sedan iväg på egen hand. Ni har under denna dag möjlighet att besöka ”Nordingrå-klassiker som ”Mannaminne”, konstnären Anders Åbergs ”livsverk” i byn Häggvik, Rotsidans Naturreservat med sina underbara klippor vid havet där vi rekommenderar att ni äter ert lunchpaket, samt Bönhamns genuina fiskeläge. Vid återkomsten till Lappudden väntar en varm bastu och en tvårätters middag samt övernattning i mysig stuga.

 

Dag 2.

Frukostbuffé och hemfärd.

 

_______________________________________________________________________________________

 

 

AGMA Forntid & Äventyr AB

Destination Höga Kusten

 

www.destinationhogakusten.com

 

info@destinationhogakusten.com

 

tel. 070-286 43 05 eller 070-625 07 83

 

 

 

Höga Kustens bästa upplevelser