Höga Kusten Historia

VÄLKOMMEN TILL HÖGA KUSTEN HISTORIA


Höga Kusten Historia levandegör historien i romaner där platser och händelser i Höga Kusten vävs ihop med uppdiktade berättelser.

Höga Kusten Historia förmedlar också kunskap i berättande form om spännande kulturhistoriska lämningar och fornlämningar i området som varit av betydelse för mänskligheten genom tiderna.

NYTT I BIBLIOTEKET


Här finner ni utgivna och kommande böcker.

Läs den spännande serien Vikmännens Rike


Vikmännens Rike är en spännande historisk roman om hur Höga Kusten i Ångermanland fick sina första bofasta invånare för nästan 2000 år. Det är en berättelse från romersk järnålder med arkeologiska teorier som grund om människorna i Mellannorrland och hur området Höga Kusten fick sin första bofasta befolkning för ungefär tvåtusen år sedan. Den utspelar sig långt innan Sverige blev ett rike, i en tid då ätter, hövdingar och småkungar styrde och då bofasta och kringvandrande människor levde sida vid sida.
Den är också en berättelse om den tidlösa kampen mellan gott och ont, mellan olika folkgrupper och om den lilla människans viktiga roll i historien.

Vikmännens Rike

Vikmännens Rike

"I Kungens Tjänst"


Det första århundradet efter Kristi födelse lider mot sitt slut och allt fler människor slår sig ner som bönder i det bördiga folklandet Högom vid dagens Sundsvall.
Högom styrs med järnhand av den maktlystne kungen Vimund Ingulfsson som har stora planer för sitt folkland och som gör allt för att hålla det kringvandrande jägarfolket utanför Högoms gränser.
Med allt fler invånare ökar efterfrågan på järnföremål och i kungsgårdens smedja sliter Harald Hovsmed tillsammans med sina drängar, bonden Ulf Munvig och jägaren Hallgrim Hallgrimsson. Harald är en skicklig hantverkare och en ungkarl som gärna roar sig med fester och besök hos den vackra Tyrvi Mannalös, en ogift, driftig kvinna som lever ensam med sina barn i utkanten av Högom.
En dag sker ett oväntat avslöjande som ställer Haralds inrutade tillvaro på ända, tvingar honom att välja mellan kärlek och politiska strategier och får honom att ge sig av på en resa som förändrar hans liv för alltid.Beställ genom att mejla till:

maria@lappudden.se


Hämtpris vid Lappudden i Nordingrå

199 kr

Fraktkostnad tillkommer vid postförsändelse

Vikmännens Rike, Gudinnans Folk

Vikmännens Rike

"Gudinnans folk"


Förbeställ idag!
Få boken levererad så snart den släppts.
Beräknad release i slutet av november 2022.

Harald Hovsmed och hans ätt har skickats norrut av folklandskungen i mellannorrländska Högom för att skapa ett nytt hövdingasäte. Men de är visst inte ensamma i landet med den höga kusten. När deras timmerman brutalt dödas av jägarfolket inleds en seglivad vendetta mellan de bofasta och icke bofasta som kommer att bestå längre än någon av dem kan ana.

Haralds fiende, den hänsynslöse jägarhövdingen Torkil Vimundsson, ger order till den tillfångatagne bondesonen Erik att leta rätt på och dräpa Harald. Men Erik har andra planer. Tillsammans med jägarhövdingens kloka och vackra tjänarinna Ella blir Erik en bricka i maktspelet mellan jägare och bönder där han får utstå en bitter kamp om frihet och kärlek.


Beställ genom att mejla till:

maria@lappudden.se


Hämtpris vid Lappudden i Nordingrå

199 kr

Fraktkostnad tillkommer vid postförsändelse


Författare: Maria Blomster
ISBN: 9789178859573

Vikmännens Rike, del 3

Vikmännens Rike

"del 3"

Maria blomster, Höga Kusten Historia, Foto Agne Säterberg

Hej!

Maria heter jag, är i grunden etnolog och museipedagog och har mångårig erfarenhet av pedagogiskt-arkeologiskt arbete och levandegörande av förhistorien i museal miljö för både barn och vuxna.

Jag kommer ursprungligen från Södermanland men är sedan länge bosatt och verksam i Höga Kusten i Ångermanland och driver sedan många år en frilufts- och boendeanläggning i Nordingrå med historiska anor som heter Lappudden.

Att skriva är ett av mina stora intressen och Vikmännens rike som utkom våren 2021 är min debutroman.

Citat från en entusiastisk läsare.

”…spännande handling hela boken. Vi ser fram mot del 2!”