Långa världsarvsturen Vandringspaket i Höga Kusten, 5 nätter

Den bästa platsen om ni vill bo genuint, nära naturen, i ett lungt läge med närheten till en sjö

Vi öppnar sommarsäsongen 2024 Lördagen den 11 maj

Långa Världsarvsturen i Höga Kusten

4 dagar/5 nätter

Höga Kusten leden, Världsarvsleden och Dalsberget

 

 

Härlig och omväxlande vandring i Världsarvet Höga Kusten 4 dagar med endast dagsryggsäck och med bas på natursköna Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå. Ni vandrar på egen hand i omväxlande natur med vackra vyer och med spår efter senaste istiden ständigt närvarande Ni vandrar både på den klassiska Höga Kustenleden, den nyare Världsarvsleden och bestiger ett av Höga Kustens högsta kustberg, Dalsberget, med sina 333 m ö h.

Total vandringssträcka på paketet är ca 60 km. En del sträckor är kuperade och ansträngande och andra lättare, men en normaltränad frisk person klarar turen bra. Efter varje dagsetapp väntar en god, hemlagad middag i Lappuddens matsal med utsikt över Vågsfjärden, en varm, vedeldad bastu och kvällsdopp i avkopplande miljö på Lappudden.

 

 

Ankomstdag

Incheckning i stuga på Lappuddens Friluftscenter från kl. 14.00.  Observera att middag ej ingår denna dag men är möjligt att förbeställa.

 

Dag 1

Start ca 09.00 med biltransfer från Lappudden till byn Hörsång strax norr om Höga Kusten bron. Lunchpaket medföljer. Dagens etapp går längs den populära Höga Kustenleden och är drygt 2 mil, en varierad tur som bjuder på både kuperad och plan vandring i skog, upp på berg, längs grusvägar och längs havet. Turen bjuder på fantastiska utsiktspunkter och havsutsikt. För den raske finns möjlighet att göra en avstickare till utsiktsberget ”Rödklitten” där det legat en fornborg under järnåldern.

Ni vandrar tillbaka till Lappudden där dagen avslutas med 2-rätters hemlagad middag, mysig vedeldad bastu, dopp i sjön och välförtjänt vila.

 

Dag 2

Frukostbuffé. Lunchpaket medföljer. Kort biltransfer till det närliggande, mäktiga Dalsberget. Ni följer den delvis branta stigen upp mot toppen och har möjlighet att gå ut på fem uppmärkta, hänförande utsiktspunkter. Stigen blir mindre brant ju högre upp man kommer och ni vandrar sista biten genom en vacker, urskogsliknande natur.

Från Dalsberget ser man en klar dag hela Nordingråhalvön med dess karaktäristiska landskap, havet och öarna i Höga Kustens skärgård. Ni vandrar samma väg nedför berget och följer väg och stig tillbaka till Lappudden där en härlig vedeldad bastu, dopp i sjön och hemlagad 2-rätters middag väntar.

 

Dag 3

Frukostbuffé. Lunchpaket medföljer. Kort biltransfer ut mot havet där ni påbörjar vandringen på Världsarvsleden genom det välbesökta naturreservatet ”Rotsidan” med sina släta, vackra klipphällar från istiden. Missa inte ett besök i det gamla 1600-talskapellet i Barsta fiskeläge med sina unika målningar och en fika i solen på sjöbodcaféet i Bönhamn. Vandringen är totalt ca 12 km och avslutas i det pittoreska fiskeläget Bönhamn.

 

Vill man förlänga turen finns möjlighet att vandra ”Blå stigen” då man kommer fram till Bönhamn, en ca 2 km lång stig som löper längs havet utanför fiskeläget med fantastisk utsikt mot Högbondens fyrö.

Transfer tillbaka till Lappudden där en varm bastu, dopp i sjön, god 2-rätters middag och övernattning väntar. 

 

Dag 4

Frukostbuffé. Lunchpaket medföljer. Biltransfer till fiskeläget Bönhamn, där ni fortsätter föregående dags vandring längs Världsarvsleden. Dagens etapp är ca 12 km. Leden går på skogsstig och grusvägar, och ni har längs vägen möjlighet att gå upp på två vackra utsiktspunkter med härlig utsikt över havet och det karaktäristiska, kuperade landskapet i Nordingrå, Älgsjöberget och Själandsklinten. Väl nere i byn Själand, finns möjlighet att besöka den populära ”Gårdsbutiken” med restaurang, butik, kafé och växthus innan transport tillbaka till Lappudden väntar. Paketet avslutas med varm bastu, dopp i sjön, god 2-rätters avslutande middag och övernattning. 

 

Dag 5

Paketet avslutas med en god frukostbuffé.

 

 

Grundpaketet omfattar 5 st övernattningar i stuga med 5 st frukostbuffé på Lappudden, 4 st 2-rätters middagar, 4 st lunchpaket, transfer från och till Lappudden i bil, karta och information. Bastu alla kvällar, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg, middag ankomstdagen, dryck till middagarna.

 

 

 

Pris inkl. moms: 9. 500 kr/person

 

Minst 2 pers.

 

15 maj- 30 september

 

 

 

Information och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05