Vandring

Högakustenleden

Vandring efter Högakustenleden i Världsarvet Höga Kusten

Vandring efter Högakustenleden

Världsarvsturen

Vandring 2 dagar

 

För den normaltränade. Under vandringen bär ni endast med er ryggsäck med lunchpaket och dryck. Övrig packning lämnas i boendet på Lappudden. Min 2, max 6 pers.

 

Dag 1, ca 20 km

Start på morgonen med transport från Lappudden till Lövvik. I början av vandringen kan man bestiga Valkallen, ett vårdkasberg med fantastisk utsikt. Vandringen fortsätter mot Grönsviksfjärden, Fjärdbotten och till stugan uppe vid Lidnipan, där landskapet återigen bjuder på en vidunderlig utsikt över världsarvet. Väl nere vid vägen väntar transport tillbaka till Lappudden där vedeldad bastu, dusch och en 2-rätters middag väntar på er. Övernattning i 4-bäddsstuga.

 

Dag 2, ca 15 km

Efter frukostbuffé i storstugan väntar transport tillbaka till Eden där ni slutade vandringen dagen innan. Leden följer nu Gaviksfjärdens strand fram till Änge, där ni har möjlighet att vandra upp till Rödklintens fornborg. Berget har en fantastisk utsikt och är ett s.k. ”sydväxtberg”. Sista delen av vandringen går på grusväg förbi byarna Mädan och Järesta tillbaka till Lappudden där bastu, mat och vila väntar.

 

Dag 3

Frukostbuffé och avfärd.

 

Paketet innefattar: 2 övernattnignar i stuga på Lappuddens friluftscenter i Nordingrå, sänglinne, handduk och städning av stuga,  2 st frukostbuffé, 2 st lunchpaket, 2 st 2-rättersmiddagar, transporter till och från leden, bastu, karta och information.

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

Världsarvsturen i Höga Kusten

Vandring 3 dagar

 

På detta vandringspaket längs Högakustenledens södra del vandrar ni på egen hand i kuperad, storslagen natur där den senaste istiden har format landskapet under tusentals år. En del etapper är riktigt kuperade men inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar att vandra. Efter varje dag vandringsupplevelser väntar en god middag och övernattning i avkopplande miljö på mysiga Lappuddens Friluftscenter i Nordingå, Kramfors kommun. Under vandringarna bär ni endast dagsryggsäck med matsäck. Övrig packning lämnar ni i er stuga på Lappudden som är er bas.

 

Dag 1

Start på morgonen med biltransfer från Lappudden till byn Lövvik strax norr om Höga Kustenbron. Lunchpaket medföljer. Bagaget lämnar ni i stugan på Lappudden. Den första etappen blir ca 2 mil. I början på vandringen kan man bestiga Valkallen, ett vårdkasberg med underbar utsikt som ligger strax intill leden. Vandringen går vidare längs stranden av Grönsviksfjärden, följer vägen en kort sträcka och viker sen av mot Fjärdbotten längst in i Norafjärden.

Leden fortsätter norrut och ger en vidunderlig utsikt uppifrån stugan på

Lidnipan. Ni vandrar från bergets topp genom skogen ner till vägen där ni blir hämtade och transporterade tillbaka till Lappudden. Dagen avslutas med middag, bastu och välförtjänt vila.

 

Dag 2

Frukostbuffé. Den andra etappen, som är ca 15 km, börjar med att ni blir skjutsade till den plats där ni blev hämtade dagen innan, strax innan Eden. Lunchpaket medföljer. Leden följer nu Gaviksfjärdens strandlinje fram till Änge, där vi rekommenderar att ni viker av leden och vandrar upp till Rödklintens fornborg och utsiktsberg. Berget är intressant även ur botanisk synvinkel, ett s.k. sydväxtberg. Vandra därefter tillbaka till leden och forsätt fram till Lappudden, där er vandring avslutas med en härlig middag, bastu och övernattning.

 

Dag 3

Frukostbuffé. Biltransfer till Ullånger ca 15 km från Lappudden, varifrån ni vandrar den sista dagsetappen. Vandringen går mestadels genom skogig, kuperad terräng på fina stigar och ni vandrar hela vägen tillbaka till Lappudden. Ca 2 kilometer före målet når ni toppen av ”Körningsberget” varifrån man har en betagande utsikt över Körnings by och sjön Vågsfjärden med Lappudden i förgrunden. På Lappudden väntar en varm bastu och en god middag. 

 

Dag 4

Frukost och avfärd.

 

Grundpaketet omfattar 3 övernattningar i stuga med frukostbuffé på Lappudden, 3 st 2-rätters middagar, 3 st lunchpaket, transporter från och till Lappudden i bil, karta och

information. Bastu, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Dryck till middagarna.

 

_____________________________________________________________________________________________________

Vandring i Höga Kusten

Långa världsarvsturen

Vandringspaket efter Höga Kusten leden samt Världsarvsleden, 5 nätter

Härlig vandring i Världsarvet Höga Kusten 4 dagar utan packning och med övernattning på Lappudden, Höga Kustens Friluftscenter med utsikt över Vågsfjärden. I detta vandringspaket vandrar ni på egen hand i omväxlande natur med vackra vyer och med spår efter senaste istiden ständigt närvarande. Tre av vandringsdagarna går längs Höga Kustenleden och en dag längs den vackra, lokala ”Världsarvsleden”.  Ni kommer att vandra ca 60 km. En del etapper är riktigt kuperade men inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar sig bra. Efter varje dagsetapp väntar en god middag och en uppvärmd, vedeldad bastu i avkopplande miljö på Lappudden.

 

Etapper under turen:


Dag 1: Ankomst till Lappudden


Dag 2: Transfer Lappudden - Hornöberget, vandring Hornöberget - Lövvik. Transfer tillbaka till Lappudden.


Dag 3: Transfer Lappudden – Lövvik, vandring Lövvik – Hörsångs camping. Transfer tillbaka till Lappudden.


Dag 4: Transfer Lappudden – Hörsångs Camping. Vandring Hörsångs Camping – Lappudden.


Dag 5: Vandring Världsarvsleden: Transfer till Fällsvik. Vandring till Bönhamns fiskeläge. Transfer Bönhamn- Lappudden.


Dag 6: Hemresa


Tid:
Maj- september i mån av plats.


ingår
Boende i stuga 5 nätter inklusive frukostbuffé, sänglinne och slutstädning.
4 st 2-rätters middagar inklusive bordsdryck (starköl och vin ingår ej)
4 lunchpaket

Bastu
Vägbeskrivning och kartor.

Transfer alla dagar enligt beskrivning ovan.


Svårhetsgrad

Medelsvår, leden är kuperad och går efter stigar och mindre vägar.
Total sträcka att vandra är ca 60 km


Boende
Ni kommer att bo på Lappudden, Höga Kustens friluftscenter i Nordingrå, Hjärtat av Världsarvet Höga Kusten. Lappudden är en mycket spännande och annorlunda anläggning med sin historiska bakgrund som samisk boplats och jordbruk. Anläggningen ligger i ett naturskönt område på en vacker udde vid Vågsfjärdens strand omgiven av vatten, skogklädda öar, höga berg och djupa dalar.


Antal deltagare
Från 2 till 8 personer


Information och bokning
Ring  070-286 43 05 eller 070-625 07 83.

Eller maila maria@lappudden.se

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------