Världsarvsturen i Höga Kusten 3 dagar

Världsarvsturen i Höga Kusten, 3 dagar

Vandring på Höga Kusten leden, Världsarvsleden och upp på Dalsberget

 

På detta vandringspaket vandrar ni på egen hand i kuperad, storslagen natur där den senaste istiden har format landskapet under tusentals år. Vandring en dag längs Höga Kusten leden, en dag upp på världsarvets högsta kustberg ”Dalsberget”, och en dag längs havet på den lokala ”Världsarvsleden”. Turerna är delvis riktigt kuperade men inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av att vandra. Efter varje dags vandringsupplevelser väntar en god middag och övernattning i avkopplande miljö på natursköna Lappuddens Friluftscenter i Nordingå. Under vandringarna bär ni endast dagsryggsäck med matsäck.

 

 

Dag 1

Start ca 09.00 med biltransfer från Lappudden till byn Lövvik strax norr om Höga Kusten bron där ni påbörjar vandringen längs Höga Kusten leden. Lunchpaket medföljer. Dagens etapp är drygt 2 mil och är en kuperad, men vacker och omväxlande vandring längs hav, i skog och upp på fantastiska utsiktspunkter.

Vid dagens mål väntar transport tillbaka till Lappudden. Dagen avslutas med en god 2-rätters middag, mysig vedeldad bastu och välförtjänt vila.

 

Dag 2

Efter frukostbuffé och utlämning av lunchpaket väntar biltransfer ut mot havet och den lokala Världsarvsleden där ni påbörjar vandringen genom det populära naturreservatet ”Rotsidan” med sina släta, vackra klipphällar från istiden. Missa inte ett besök i det gamla 1600-talskapellet i Barsta fiskeläge med sina unika målningar och en fika i solen på sjöbodcaféet i pittoreska fiskeläget Bönhamn (öppet under högsommar). Vandringen är totalt ca 12 km och går på mestadels plan mark. Från dagens mål Bönhamn transfer tillbaka till Lappudden där en varm bastu, god 2-rätters middag och övernattning väntar.

 

Dag 3  

Efter frukostbuffé och med lunchpaket i ryggsäcken väntar en kortare biltransfer till närliggande byn Mäland och det mäktiga Dalsberget. Dalsberget är Höga Kustens högsta kustberg med sina 333 m ö h, och från toppen, som är ett så kallat ”kalottberg”, har man en andetagande vy över hela Nordingråhalvön, havet och skärgårdsöarna. Stigen upp är brant, men det finns flera fina utsiktspunkter längs vägen där man kan stanna till och vila vid behov. Väl nere från berget vandrar ni på egen hand tillbaka till Lappudden där en härlig vedeldad bastu och 2-rätters middag väntar på er.

 

Dag 4

Frukostbuffé och avfärd.

 

Grundpaketet omfattar 3 övernattningar i dubbelstuga med frukostbuffé på Lappudden, 3 st 2-rätters middagar, 3 st lunch-och fikapaket, transporter från och till Lappudden i bil som beskrivet ovan,, karta och

beskrivningar.  Vedeldad bastu, sänglinne, handdukar och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg, dryck till middagarna.


Pris inkl. moms: 5295:-/pers.

 

Minst 2 pers.

 


Information och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05