Världsarvsturen i Höga Kusten 3 dagar

Den bästa platsen om ni vill bo genuint, nära naturen, i ett lungt läge med närheten till en sjö

Världsarvsturen i Höga Kusten, 3 dygn

Vandring på Höga Kusten leden, Världsarvsleden och Dalsberget

 

På detta paket vandrar ni på egen hand i kuperad, storslagen natur där den senaste istiden har format landskapet under tusentals år. Vissa sträckor är riktigt kuperade men inte mer ansträngande än att en normaltränad frisk person klarar av dem. Ni får med er ett färdigt lunchpaket, hembakt fikabröd, frukt och fylld termos. Efter vandringsupplevelserna väntar bastu, ett härligt dopp i sjön, en god, hemlagad middag och övernattning i avkopplande miljö på natursköna Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå. Under vandringarna bär ni endast dagsryggsäck.

 

 

Dag 1

Dagen startar med en transport till dagens startpunkt och ni får med er ett lunchpaket för dagen. Start ca 09.00 med biltransfer från Lappudden till Hårsang på Höga Kusten ledens södra del. Dagens etapp är ca 2,2 mil och är en omväxlande vandring längs hav, skog och ängsmarker.

Vandringens första del är relativt krävande leder er upp på Fröksberget och till Nipstugan med hisnande vackervutsikt över landskapet, medan andra delen av turen är betydligt mer lättvandrad. För den som orkar finns möjlighet att göra en avstickare upp på berget Rödklitten där det en gång legat en gammal fornborg.

Ni vandrar ända fram till Lappudden där en 2-rätters hemlagad middag, mysig vedeldad bastu och välförtjänt vila väntar.

 

Dag 2

Efter frukostbuffé och utlämning av lunchpaket väntar biltransfer ut mot havet och den lokala Världsarvsleden där ni påbörjar vandringen genom det populära naturreservatet ”Rotsidan” med sina släta, vackra klipphällar från istiden. Missa inte ett besök i det vackra gamla 1600-talskapellet i Barsta fiskeläge med sina unika målningar och en fika i solen på sjöbodcaféet då ni kommer fram till pittoreska fiskeläget Bönhamn (öppet under högsommar). Vandringen är lätt och totalt ca 12 km och ni vandrar hela tiden nära havet.

Väl framme i pittoreska fiskeläget Bönhamn finns möjlighet att vandra ”Blå stigen” på utsidan av fiskeläget med betagande utsikt över Högbondens fyrö och flera andra öar. Stigen är ca 2 km och kan tas dels från den stora parkeringen före fiskeläget, dels bakom sjöbodarna längs den lilla stigen inne i fiskeläget, på högra sidan. Från Bönhamn väntar sedan transfer tillbaka till Lappudden där en varm bastu, god 2-rätters middag och övernattning väntar.

 

 

Dag 3

Efter frukostbuffé väntar en kort biltransfer till närliggande byn Mäland och det mäktiga Dalsberget. Dalsberget är Höga Kustens högsta kustberg med sina 333 m ö h, och från toppen, som är ett så kallat ”kalottberg”, har man en andetagande vy över hela Nordingråhalvön, havet och skärgårdsöarna. Stigen upp är riktigt brant, men det finns flera utsiktspunkter längs vägen där man kan stanna till och vila vid behov. Väl nere från berget vandrar ni på egen hand tillbaka till Lappudden (ca 3,5 km), först på väg och sedan på Höga Kustenleden. På Lappudden väntar en härlig vedeldad bastu, bad i sjön och hemlagad 2-rätters middag.

 

 

Dag 4

Frukostbuffé och avfärd.

 

 

Grundpaketet omfattar 3 övernattningar i dubbelstuga med frukostbuffé på Lappudden, 3 st 2-rätters middagar, 3 st lunch-och fikapaket, transporter från och till Lappudden i bil som beskrivet ovan, karta och

beskrivningar.  Vedeldad bastu, sänglinne, handdukar och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg 475 kr/natt, dryck till middagarna.

 

 

 

Pris inkl. moms: 6. 595 kr/person

Minst 2 pers.

 

Kan bokas från 15 maj- 30 september

Information och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05