Nordingrå Konstrunda

Den bästa platsen om ni vill bo genuint, nära naturen, i ett lungt läge med närheten till en sjö

Vi öppnar sommarsäsongen 2024 Lördagen den 11 maj

Nordingrå Konstrunda 2024


Fotograf Agne Säterberg kommer att ställa ut naturfoton!


Ni kommer även att kunna köpa del 1 och 2 av Maria Blomsters  historiska romantriologi

"Vikmännens Rike"


Nytt för i år är att vi kommer att ha en loppis i vår fina matsal.Agne Säterberg, född och uppvuxen i västra

Medelpad. Djur och natur har alltid fascinerat mig och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

 

1986 flyttade jag från inlandet ut till Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar. Sedan dess har intresset för foto växt och jag fotograferar idag året om mest i Nordingrå där jag hittar mina favoritmotiv bland Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.

 

Jag har sedan 2013 kört fotoexkursioner/ fotosafari varje år ut i världsarvet Höga Kusten för att fotografera sjöfågel, säl och det mäktiga kustlandskapet. Det brukar bli ca 200 timmars fotograferande i båt varje år.

 

Jag bor nu i Nordingrå, Hjärtat i världsarvet Höga Kusten och driver Lappuddens Friluftscenter tillsammans med min sambo Maria Blomster. Vi erbjuder under vår, sommar och höst allt ifrån boende, helpensionsturer med vandring, paddling och cykling, konferenser, bröllop. Lappudden är bas för mina fotoexkursioner och fotosafaris ute i världsarvet Höga Kusten.

 

Jag har sålt en hel del bilder genom åren som fotograf, mest till tidningar, webbsidor och böcker men har även fotograferat bilden till Tomas Ledins skiva Höga Kusten som släpptes 2014.

2015 gjorde jag en egen fotobok med bilder från Världsarvet Höga Kusten som blivit mycket uppskattad. Har dessutom ett antal fotoutställningar varje år.

 

Jag har idag en stor bildbank, mest från världsarvet Höga Kusten där jag hittar mina djur och landskapsmotiv vid havet och ute på öarna, men även från många andra länder ute i världen då jag är väldigt intresserad av att resa och se andra platser i världen. Har besökt bl.a. Papua Nya Guinea, Borneo, Java, Bali, Sulawesi, Peru, Bolivia, Ecuador, Grönland, Island, Färöarna, Orkney öarna, Tunisien, Norge, Nya Zeeland, Skottland, Tanzania, Raja Ampat mm.

 

På följande sida kan ni hitta många av bilderna:

http://destinationhogakusten.se

Vikmännens Rike av Maria Blomster
Vikmännens Rike, Gudinnans folk av Maria Blimster
Nordingrå Konstrunda
Fotograf Agne Säterberg, Lodjur, Nordingrå Konstrunda
Björn, Fotograf Agne Säterberg
Kungsörn
Järv
Tjäderspel, foto Agne Säterberg
Sparvhök, Fotograf Agne Säterberg
Sparvhök
Fotograf Agne Säterberg, Lappudden