Nordingrå Konstrunda

Nordingrå Konstrunda 2020

 Konstrundan kommer tyvärr inte att genoföras som planerat. Det diskuteras just nu ett alternativ som vi kommer att meddela så fort vi vet nått mer!Vid Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå kommer Naturfotograferna Agne Säterberg och konstnär Kristina Persson att ställa ut naturfotografier och målningar under Nordingrå Konstrunda pingsthelgen 2020. Vi kommer att ha kafé i vår nya matsal/konferenslokal

Agne Säterberg, född och uppvuxen i västra

Medelpad. Djur och natur har alltid fascinerat mig och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången intresset att avbilda naturen och dess fantastiska färger och former.

 

1986 flyttade jag från inlandet ut till Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar. Sedan dess har intresset för foto växt och jag fotograferar idag året om mest i Nordingrå där jag hittar mina favoritmotiv bland Höga Kustens mest storslagna och magiska landskap med berg, djupa dalar, sjöar och ängsmarker som formats sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya, och naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om. Här reser sig fortfarande landet ur havet och skapar nya landområden som förändrar naturen och landskapsbilden.

 

Jag har sedan 2013 kört fotoexkursioner/ fotosafari varje år ut i världsarvet Höga Kusten för att fotografera sjöfågel, säl och det mäktiga kustlandskapet. Det brukar bli ca 200 timmars fotograferande i båt varje år.

 

Jag bor nu i Nordingrå, Hjärtat i världsarvet Höga Kusten och driver Lappuddens Friluftscenter tillsammans med min sambo Maria Blomster. Vi erbjuder under vår, sommar och höst allt ifrån boende, helpensionsturer med vandring, paddling och cykling, konferenser, bröllop. Lappudden är bas för mina fotoexkursioner och fotosafaris ute i världsarvet Höga Kusten.

 

Jag har sålt en hel del bilder genom åren som fotograf, mest till tidningar, webbsidor och böcker men har även fotograferat bilden till Tomas Ledins skiva Höga Kusten som släpptes 2014.

2015 gjorde jag en egen fotobok med bilder från Världsarvet Höga Kusten som blivit mycket uppskattad. Har dessutom ett antal fotoutställningar varje år.

 

Jag har idag en stor bildbank, mest från världsarvet Höga Kusten där jag hittar mina djur och landskapsmotiv vid havet och ute på öarna, men även från många andra länder ute i världen då jag är väldigt intresserad av att resa och se andra platser i världen. Har besökt bl.a. Papua Nya Guinea, Borneo, Java, Bali, Sulawesi, Peru, Bolivia, Ecuador, Grönland, Island, Färöarna, Orkney öarna, Tunisien, Norge, Nya Zeeland, Skottland, Tanzania mm.

 

På följande sida kan ni hitta många av bilderna:

http://destinationhogakusten.com/fotografagne/index.html

Kristina ”Kicki” Persson


Jag är konstnär och f.d. bildpedagog född i Kramfors, bosatt i Dingtuna i Västerås.


Utbildad vid Grundskolan för konstnärlig utbildning 2 år, Västerås Konstskola 2 år och

Konstfackskolan i Stockholm i 4 år.

Medlem i Västerås Konstnärsförening.

Mina motiv är hämtade främst från Västmanland och Ångermanland.


Jag målar på plats ute i naturen året runt s.k. ”Plein air-måleri” Termen kommer från franskans ”en plein-air” som betyder i det fria.


Förutom mitt konstnärliga arbete var jag tidigare verksam som bildpedagog vid Västerås Kulturskola.

 

Utställningar:

2016    Stenhuset, Surahammar

             Stadsbiblioteket, Västerås

2017    Culturen ,Västerås

2018    Kramfors Konsthall

 

Samlingsutställningar:

2019    Virsbo Konsthall  Naturmåleri

2019    Västerås Konsthall  Akvarell

2019    Västerås Konsthall Jubileumsutställning

 

mail     kickipersson1@hotmail.com

mobil  0707 79 75 20