Cykla i Världsarvet Höga Kusten

Den bästa platsen om ni vill bo genuint, nära naturen, i ett lungt läge med närheten till en sjö

Elcykla i världsarvet Höga Kusten, 2 dygn

 

Upplev Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och avkopplande sätt från cykelsadeln!

I Höga Kusten är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med bl.a. avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält. Landskapet är storslaget och påfallande kuperat jämfört med andra områden i Sverige, och därför erbjuder vi cykelpaket med stabila, laddningsbara elcyklar, s.k. ”fatbikes”, som du cyklar många mil på utan att behöva ladda. 

Kombinera cyklingen med att uppleva konst, hantverk, kortare vandringar och toppturer med hänförande utsikter längs vägen.

Er bas är Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå och dagarna avslutas med bastu, en god middag med smaker från världsarvet och övernattning i stuga.

 

Dag 1

Paketet börjar ca 09.00 med cykelutlämning och beskrivningar inför dagens tur. Lunchpaket medföljer

Denna dag kommer ni att tillbringa på cykelsadeln i södra Nordingrås vackra och kuperade landskap på slingrande vägar helt nära havet. Under turen har ni möjlighet att besöka ”Nordingrå-klassiker” som Rotsidans naturreservat och de pittoreska fiskelägena Bönhamn och Barsta. Total sträcka ca 3-4 mil. På eftermiddagen återvänder ni till Lappudden och dagen avslutas med en varm, vedeldad bastu, dopp i sjön, en god 2-rätters middag och övernattning.

 

 

Dag 2

Härlig frukostbuffé i Lappuddens matsal med utsikt över Vågsfjärden.

Cyklingen går till närbelägna byn Vännersta och därifrån vidare på slingrande grusvägar förbi det mäktiga Dalsberget, Höga Kustens högsta berg med sina 333 meter över havet. Färden fortsätter ner mot samhället Ullånger där ni har möjlighet att besöka 1923 Tunnbröd och Deli, ett av Höga Kustens äldsta och mest välkända tunnbrödbagerier, numera med fin delikatessbutik och liten restaurang.

Ni cyklar sedan tillbaka via Nordingrås norra infart via byn Salsåker och Ullångersfjärden. Här finns möjlighet att förlänga turen med en avstickare till det dramatiska Omneberget, ett s.k. sydväxtberg med lodräta klippväggar, vandringsstigar upp till toppen och fin badplats. Väl tillbaka på Lappudden avslutas dagen med en mysig, vedeldad bastu, god 2-rätters middag och övernattning i stuga.

 

Dag 3

Frukostbuffé, avslut.

 

Grundpaketet omfattar 2 övernattningar i dubbelstuga, 2 st frukostbuffé, 2 st 2-rätters middagar, 2 st lunchpaket, cykelhyra 2 dagar inkl. hjälm, karta och information. Bastu, sänglinne, handduk och städning av stuga vid avresa.

Ingår ej i paketet: Enkelstugutillägg 475 kr/natt, dryck till middagarna.

 

 

Pris inkl. moms:   5. 695:-/pers.

 

Minst 2 pers.

 

15 maj- 30 septemberInformation och bokning

AGMA Forntid & Äventyr AB

Lappudden 111

870 30 Nordingrå

070-286 43 05 

maria@lappudden.se

Org.nr: 5567522957

 

Fastighet och vakmästeri:

070-625 07 83   

 www.lappudden.se


Öppettider

 

Kontoret öppet 10.00-17.00

mest varje dag förutom när vi är ledig, vilket kan inträffa, speciellt vintertid!

Telefon: 070-286 43 05

 

Lappuddens Friluftscenter Nordingrå, Höga Kusten